5 olulist veini hoiustamise reeglit:
Vein on elav ja tundlik toode, mis vajab õrna ladustamist / hoiustamist, et tagada parimad tingimused selle küpsemiseks ja arenguks.
TEMPERATUUR: Ideaalne veini säilitustemperatuur on umbes 10-14 ° C, mis peaks olema konstantne.
ÕHU NIISKUS: Hoidmiseks on hädavajalik niiskuse tase vahemikus 50–75%, et säilitada korgi hermetiseeriv mõju.
VALGUS: Pudel ei kaitse veini otsese päikesevalguse ja ultraviolettkiirguse eest. Valgus võib veini kahjustada. Seega tuleks veini hoida hämaras ja kaitstuna UV-kiirguse eest.
VIBRATSIOON: Kui vein puutub kokku korduva vibratsiooniga, häirib see veini biokeemiline arengut. Vibratsioon on sageli põhjus, miks mõned parimad veinid ei suuda saavutada oma optimaalset maitset.
VENTILATSIOON: Ventilatsioon ja õhu pidev ringlus külmikus on oluline, et vältida ebameeldivate lõhnade teket.
TEMPERATURE
8-9°C Light white and sparkling wines e.g. sweet white dessert wines
9-12°C Fino Sherry
10-11°C Heavy white and sparkling wines e.g. Champagne, Cremant and Cava /
12-13°C Full-bodied white wine e.g. Chardonnay, Bourgogne and vintage champagnes, as well as dessert wines such as Sauterne and Eiswein
14°C Port
14-15°C Light young red wines e.g. Beaujolais and ordinary Pinot Noir
16-17°C Young complex red wines e.g. Bourgogne, Saint Emilion, Pomerol, Chianti and Barbaresco
18-19°C Heavy, full-bodied and mature red wines e.g. Rhône wines, Bor deaux Grand Cru Classé, Barolo and Rioja Gran Reserva
Ei leidnud sobivat toodet? Küsi pakkumist juba täna!